miércoles, 19 de septiembre de 2012

Barranc de Soussoeou

El passat diumenge dia 9 de setembre, vàrem anar una colla a fer les Gorges de Soussoeou, prop de Gabàs, al pirineu francès a l'altra costat de Formigal.

Feia temps que li tenia ganes a aquest barranc, havia sentit a parlar molt bé d'éll i la veritat és que no anavem equivocats, és un dels barrancs més divertits que he fet mai!!!

Vàrem sortir amb l'Ainara, la Blanca i l'Alex cap a Biescas on haviem quedat amb la Pilar i en Jacinto per anar tots sis cap allà. Desde Biescas vam sortir direcció Formigal, vam passar la frontera pel costat del Midi d'Ossau i vàrem continuar fins a Gabàs on passats uns 3/4 kms, trovarem una corva a l'esquerra des d'on surt una pista a la nostra dreta asfaltada i descendent. Com que l'entrada és dificil en el nostre sentit de la marxa, donarem la volta 10 mts més endevant que hi ha una explanadeta a la dreta de la carretera i tornarem per entrar de cara a la pista. Un cop en ella, pasarem un pont i girarem cap a la dreta, continuerem pujant fins que arrivarem a una bifurcació on prendrem el camí de l'esquerra que en pocs metres ens durà al parquing on ja caminant es pren el camí que en uns 30 min. ens porta fins a la capcelera del barranc.

Com ja us he dit és un barranc molt divertit, plè de tobogans i petites marmites a les recepcions, algun salt de 5/6 mts i un ràpel final de 15 mts rampós i pel canal de l'aigua, fàcil però molt bonic. La formació d'aquest barranc, ademés dels tobogans, fa que sigui molt divertit perque no hi ha trams de transició, passes d'un tobogan a l'altre sense parar.

Aquí us deixo el croquis del barranc.

Croquis del Barranc del Soussoeou

I aquí van unes fotos i videos perque us feu una idea.

 Primer tobogan.

 Aquí tota la tropa després del primer tobogan,
falta en Jacinto que està de fotògraf

 Les 3 Maries (Ainara, Blanca i Pilar),
amb una secuència de tobogans i marmites al darrera.

 Tobogan "patada".

 Aquí a l'últim ràpel.

Al final del barranc sortirem al mateix aprcament on tenim els cotxes.

Bé, salut a tothom i fins la propera...


No hay comentarios:

Publicar un comentario