viernes, 14 de septiembre de 2012

Barranc de la Garganta d'Ordiso


Bé, el passat 31 de juliol, després de 15 dies de feina, per fí vaig tenir un dia de festa...

He aprofitat per a fer un barranquet, aquesta vegada el que em faltava per fer per aquí a la zona de Torla, concretament a la Vall de Bujaruelo, la Garganta d'Ordiso. Com que l'Alex també tenía lliure, hem aprofitat per anar a coneixe'l ma a ma.

Es tracta d'un barranc amb cabdal al ser la cabcelera del Riu Ara, molt aqüátic, amb l'aigua transparent, marmites profundes i molt saltable, aixó sí, molt lliscós també.

De lo millor del barranc l'entrada, sense haver-te mullat encara, a l'esquerra hi ha un passamà que et porta a un salt d'uns 10 mts que et posa ja en ambient..., després una rampa amb tobogàn que si no s'està alerta a la sortida t'enganxa i cap a la rentadora. Al arrivar al Pont Penjant, trovem un altre salt d'uns 10 mts i  després, cuan s'estreta el barranc, hi ha un pasamà a la dreta que et porta a un petit ressalt de roca a la mitat de la corrent, "el Dado" , on hi ha una reunió per a un petit ràpel que millor no fer-lo, a la recepció hi ha un rebuf que et posa cap a la cascada i és complicat de sortir, millor saltar de 6/7 mts. Seguim  y arrivem a un gran bloc empotrat desde on es pot saltar. La marmita és estreta i fosca, amb escuma de la cascada, nosaltres el vàrem rapelar desde la dreta per fondejar-lo, la marmita és estreta i profunda, o sigui que és saltable. Desde allà, diferentes badines i resalts fins que arrivarem a un gran tronc encaixat a una cascada, es pot baixar per ell o bé creuar el riu i saltar desde l'esquerra. Al final arrivem a les badines del Pont d'Oncins on vaig enfilar-me per unes parets per a fer algún saltet més i després uns cuants més desde el mateix pont...

Com que encara no tenim càmera acuatica, aquí us deixojo un video completet que he trovat al YouTube de l'Ordiso.



Bé, un molt bon i bonic barranc el d'Ordiso, i en aquesta época de l'any, amb tanta calor i  falta d'agiua als barrancs, s'agraeix entrar a un barranc d'aquests..

Salut!

No hay comentarios:

Publicar un comentario