miércoles, 2 de enero de 2013

Cuello Gordo (Ordesa)

Aquests últims dies de l'any van venir a veure'ns en Xavi i la Dorleta. Aprofitant els bons dies que hem tingut vàrem sortir a fer un parell de sortides matineres, ells amb raquetes i jo amb els esquís de travessa.

El primer dia vàrem pujar a la Vall d'Otal desde San Nicolás de Bujaruelo, la neu estava molt dura. Després de les nevades de principis de desembre, les temperatures han pujat i les nevades han sigut a cotes altes, així que a baix han sigut pluges, cosa que ha transformat la neu compactant-la com si fos gel...

Vam tenir un bon día, fresquet pero sense vent, tot i que no vaig gaudir massa de la baixada amb els esquís, amb la neu tant glaçada...

El segón dia vàrem obtar per agafar més alçada, així no ens trovariem amb la neu tan glaçada per culpa de l'aigua, i vam anar fis a Cuello Arenas 1900mts, a sobre de Fanlo, per després arrivar-nos a Cuello Gordo 2185mts, a sobre de la Vall d'Ordesa, per tenir unes exelents vistes desde sobre la Vall, de la Cola de Caballo, del refugi de Góriz (que en Xavi i la Dorleta no l'havien vist mai), i dels cims més representatius del lloc, el Mont Perdut 3355mts, el Cilindro de Marboré 3325mts, el Soum de Ramond o Pic d'Añisclo 3259mts, la Punta de las Olas 3002mts i la  peculiar Torre de Góriz 2792mts.

També vam gaurdir de molt bon temps, així que les vistes van ser espectaculars..., i el retorn amb esquís va ser més divertit que el dia anterior.

Aquí us deixo unes fotos per compartir-vos la bellesa del lloc...

Primeres vistes... 

Començant a caminar. La Dorleta i jo, en Xavi fa de fotógraf.

Entrant al Parc Nacional. 

Vistes de les "Tres Marias", a l'altra costat del Cañon de Añisclo. 

 Bonic nubol de vent sobre el Cilindro de Marboré.

Descripció de la zona, desde Cuello Gordo. 

La parella sobre la Vall d'Ordesa. 

En Xavi tot emocionat senyalant el refugide Góriz.

Aquí un video desde Cuello Gordo.

Salut!

No hay comentarios:

Publicar un comentario