sábado, 28 de mayo de 2016

BARRANC DEL FORCOS

El passat dimecres día 20, junt al Jacinto vàrem  decidir d'anar a investigar i coneixer el barranc del Forcos per a gaudir una mica avans de quue arribi la temporada forta i per tenir uuna altre opció per a escollir dintre del ventall de barrancs comercials que tenim a la zona.


El #Forcos, situat al poble de #Bergua ens va sorprendre. Vàrem estar dubtant de si entrar o no, ja que el cabdal era abundant i l'entrada als estrets vista des del cap d'amunnt de la cascada d'entrada es veia amb molta... escuma blanca, pero al final ens vam decidir, salt d'entrada i al tema. A l'interior els petits rápids de l'estret ens van feranar amb precaució, però ens va semblar un tram noble i divertit.
El #Forcos es una barreja de las #Gloces pels estrets de l'entrada, del #Furco per les formacions de flysch i de l'' #AiguetadeBarbaruens pels salts i la confecció del barranc.
Amb #Flysch, #Caliça i #Travertits junt a cascades de #Tova que provenien dels afluents, es tracta d'un barranc molt estètic amb l'opció de realitzar uns 5 salts de fins a 10 metres!!! Si bé es poden destrepar fns a certa alçada, els salts grans no es poden evitar del tot. L'única instalació que vam  trovar es una chapa a la primera cascada que millor no utilizar en periodes con aigua, ja que et porta pel mig de la cascada i al arribar a la marita es cau al mig d'una rebufada molt forta (perill), així que millor saltar...

 Com os  he dit, una altra bellesa descuberta.
Os el croquis i alguna foto del descens.

Croquis 

En Jacinto a l'entrada dels estrets

Jo dintre dels estrets amb alguun ràpid

Maco no? 



Sense tanta aigua es pot fer tobogan, ara millor saltar.

Jacutzi 

 Jo esperant per saltar a la cantonada superior
de la dreta, 10mts.
 En Jacinto a n altre salt
Video del salt d'entrada i dels estrets.

Salut!

No hay comentarios:

Publicar un comentario